Apelsinglacerat ankbröst med rödvinsås, selleripuré & rosmarinpotatis
6 pers
Ingredienser:
2-3 ankbröst
Rödvinsås:
3 dl rödvin
2 dl köttfond
2 schalottenlökar
vitpepparkorn, timjan
Fräs schalottenlöken med kryddorna ordentligt
Koka ner rödvinet till hälften, tillsätt köttfonden
koka ihop en stund
smaka av med salt & peppar
red av med maizena
Selleripuré:
400 g rotselleri skuret i grova tärningar
koka mjukt med en halv hackad gul lök
tills det blir mjukt ca 20 min
mixa detta med 1/2 dl grädde & en klick smör
smaka av med salt & peppar
Ruta ankbröstet på feta sidan med vass kniv
krydda med salt & peppar
stek med feta sidan ner i het panna ca 3 min
vänd bröstet, stek 1 min
pensla med apelsinhonung
stek sedan i 150 graders ugn till en innertemp på 56-58 grader
låt vila i 10 min
skiva i tunna sneda skivor
Servera med små stekta potatisar rullade i rosmarin & flingsalt
Lämna ett svar