Halstrad Gös Provencale 6 pers.
Ingredienser:
900 g gösfilé med skinn, fjällad
1st. röd paprika
1st. zucchini
1st fänkål
20-25st svarta oliver
5 dl fiskbuljong el. kyckling
2 dl vit vin
0,2 g saffran
4 msk olivolja
4 cl. Pernod
Olivolja att halstra fisken i
Tillbehör: citronaioli och kokt potatis
Stycka fisken i 12 bitar
Skär grönsakerna i c:a 3cm stora bitar och sautera(stek försiktigt) tills de blir mjuka, krydda med salt&peppar.
Koka upp buljongen med saffran,vinet och Pernod.
Smaka av med salt & peppar, lägg i grönsakerna och oliverna.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och halstra fisken med skinnsidan ned c:a 3min, vänd och fortsätt c:a 1min.
Fördela grönsaksbuljonger på 6tallrikar och lägg fisken överst, ringla över lite god olivolja,garnera gärna med fänkålsdillen.
Servera med citronaioli och kokt potatis.
Bon Appetit!
Lämna ett svar