Lax & gäddfärs queneller 6 pers.
Detta var en av vår största storsäljare på vår krog Borrwalls Kök
Ingredienser:
350 g mald gäddafile
150 g mald laxfile
3 st äggvitor
9 g salt
2 g cayennepeppar
5 dl grädde
Några droppar Noilly Prat el. Cognac
Lägg fisk och salt obs,kylskåpskallt, i en matberedare, gärna nå’n isbit i.
Mixa slät, mata i äggvitor, cayenne lite stötvis. Tillsätt grädden i en stråle och smaka av med resten av ingredienserna.
Koka upp saltat vatten och lite vit vin. Forma fiskfärsen till ovala queneller med en vattensköljd sked i handen,(övning ger färdighet!) och sjud dessa försiktigt i vattnet c:a 10- 15 min. Lyft upp och lägg på en droppbricka.
Serveras med lökfräst bladspenat och en god vitvinsås. Kan med fördel gratineras med riven parmesanost. Kokt potatis eller ris passar bra till!
Lämna ett svar