Lax & gäddfärs queneller 6 pers.
Detta var en av vår största storsäljare på vår krog Borrwalls Kök
Ingredienser:
350 g mald gäddafile
150 g mald laxfile
3 st äggvitor
9 g salt
2 g cayennepeppar
5 dl grädde
Några droppar Noilly Prat el. Cognac
Lägg fisk och salt obs,kylskåpskallt, i en matberedare, gärna nå’n isbit i.
Mixa slät, mata i äggvitor, cayenne lite stötvis. Tillsätt grädden i en stråle och smaka av med resten av ingredienserna.
Koka upp saltat vatten och lite vit vin. Forma fiskfärsen till ovala queneller med en vattensköljd sked i handen,(övning ger färdighet!) och sjud dessa försiktigt i vattnet c:a 10- 15 min. Lyft upp och lägg på en droppbricka.
Serveras med lökfräst bladspenat och en god vitvinsås. Kan med fördel gratineras med riven parmesanost. Kokt potatis eller ris passar bra till!
Kommentera