borrwallgastro.se

Menu
  • Start
  • På gång
  • Droppbrickor
  • Recept
    • Apelsinglacerat Ankbröst
    • Halstrad Gös Provencale
    • Lax & gäddfärs queneller
    • Stäng
  • Våra tjänster
  • Om Borrwall
  • Kontakt

Lax & gäddfärs queneller

Lax & gäddfärs queneller 6 pers.
Detta var en av vår största storsäljare på vår krog Borrwalls Kök

Ingredienser:
350 g mald gäddafile
150 g mald laxfile
3 st äggvitor
9 g salt
2 g cayennepeppar
5 dl grädde
Några droppar Noilly Prat el. Cognac
Lägg fisk och salt obs,kylskåpskallt, i en matberedare, gärna nå’n isbit i.
Mixa slät, mata i äggvitor, cayenne lite stötvis. Tillsätt grädden i en stråle och smaka av med resten av ingredienserna.
Koka upp saltat vatten och lite vit vin. Forma fiskfärsen till ovala queneller med en vattensköljd sked i handen,(övning ger färdighet!) och sjud dessa försiktigt i vattnet c:a 10- 15 min. Lyft upp och lägg på en droppbricka.

Serveras med lökfräst bladspenat och en god vitvinsås. Kan med fördel gratineras med riven parmesanost. Kokt potatis eller ris passar bra till!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

www.borrwallgastro.se borrwall@gmail.com

fb50  instagram50  twitter50

Borrwall Gastronomi & Catering AB
Mössebergsvägen 31
167 43 Bromma
Telefon 070 - 797 87 30

Copyright © 2023 · Streamline Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Logga in